Eğitimde Avrupa standardı
- Ayrıntılar
- Kategori: Dershaneler
- Salı, 19 Nisan 2016 17:59 tarihinde oluşturuldu
Uzay Kampı Türkiye, 2009 yılından beri dahil olduğu Avrupa Birliği Projeleri ile farklı ülkelerden akademisyenler ve eğitimcilerle bir araya gelerek, yeni “eğitim – öğretim – öğrenim” sisteminin geliştirilmesine destek veriyor. Avrupa Birliği Projeleri’nin temel hedefini “Teknolojik olanaklardan faydalanarak, STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics / Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik ) eğitimini, takım çalışmasıyla yürütüp kolay anlaşılır hale getirme” olarak açıklayan Uzay Bilimleriyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) Müdürü R.Tolga Yıldırım, “Uzay Kampı Türkiye’deki eğitim yaklaşımının Avrupa Birliği ülkelerinde ‘iyi uygulama’ örneği olarak alınması, eğitim kalitemizin ne kadar iyi olduğunun en önemli göstergelerinden birisi” dedi.
Avrupa Birliği Projeleri Kapsamında Yapılan Faaliyetler
Yıldırım; “2013 yılından beri katılımcısı olduğumuz TTT Net projesinde diğer partner ülkeler Bulgaristan, İtalya, Rusya, Romanya, Yunanistan, Norveç ve İspanya’dan katılan akademisyen ve eğitimcilerle birlikte çalışıyoruz. Proje farklı eğitim metodları ve kullanılacak eğitim araçlarını geliştirmek için planlanıyor; fen bilimleri eğitiminin daha ilgi çekici hale getirilmesi hedefleniyor. Proje süresince farklı ülkelerde düzenlenen toplantılarla inovatif yaklaşımlar geliştiriyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar; konferanslar, sunumlar ve web sitesi aracılığıyla öğretmenlere sunuluyor. Örneğin fizik eğitiminin günlük hayatta karşılaşılacak problemlerden yola çıkarak verilmesi ve eğitim boyunca hareket ve kuvvet konularının robotlarla öğretilmesi İspanya’da ikincisi yapılan uluslararası konferansta katılımcılarla paylaşıldı. Proje hakkındaki detaylı bilgiler http://tttnet.eu/ sitesinden edinebilir.” dedi.
Kampta farklı kültürlerden öğrencilere sunulan eğitimle edinilen tecrübenin önemine de işaret eden R.Tolga Yıldırım açıklamalarında; “Uzay Kampı Türkiye AB projelerine en önemli katkıyı tecrübesiyle koyuyor. Kampta yıl boyunca sunulan farklı içerikli programlara yurt içinden ve yurt dışından öğrenciler katılıyor ve memnun olarak ayrılıyorlar. Yıllardır verdiğimiz “okul dışı eğitimle” kazandığımız uzmanlığı, proje ortakları ile paylaşarak elde edilen sonuçların kalitesinin en üst seviyede olmasında önemli rol oynuyoruz. Dünyadaki genel yaklaşım eğitimin sadece okulda verilen derslerle sınırlandırılmaması, hayatın her aşamasının bir eğitim tecrübesi olarak kullanılması yönünde gelişirken, Uzay Kampı Türkiye olarak sunduğumuz eğitim yöntem ve uygulamaları diğer katılımcılar tarafından ‘iyi uygulama örneği’ olarak gösteriliyor. Bu hem kurumumuz hem de temsil ettiğimiz ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı” sözlerine yer verdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Üniversite – lise sınavlarına hazırlıkta 5 Yıldız’lık eğitim
-
Kurs sektörüne yön veren güçlü bir marka olmayı hedefliyoruz
-
Pandemide çocuklarda miyop oranı 2 kat arttı
-
FMV Işık Okulları 3 dünya birincisi çıkardı
-
ELTA ile İngilizce sınavlarında yeni dönem başlıyor
-
Uzay Kampı Türkiye yarıyıl programlarına geri sayım başladı
-
Zerrin Koyunsağan: Yaratıcı eğitim için öğretmenleri güçlendirmeliyiz
-
Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde öğrencileri yepyeni bir yaşam bekliyor
-
10 bin polis için başvuru tarihi belli oldu
-
8 bin sınıf öğretmenin atanması bekleniyor