‘Yoğurt ağaçta yetişir’
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 15 Mart 2012 10:49 tarihinde oluşturuldu
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Avustralya’da çocukların en temel konularda yanlış bilgilere sahip oldukları yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı. Çocuklar "Yoğurt ağaçta yetişir" diyerek Avustralya’da büyük bir tartışma başlattı.
Temel Endüstriler Eğitim Vakfı (PIEF) tarafından Avustralya okullarında gerçekleştirilen öğrencilerin ve öğretmenlerin Avustralya gıda ve lif sektörü hakkındaki bilgilerinin "korkutucu derecede az" olduğunu gösteren araştırmanın ardından Avustralya Ulusal Çiftçiler Federasyonu (NFF) tarımsal eğitime daha fazla yatırım çağrısında bulundu.
NFF Başkanı Jock Laurie, öğrencilerin çoğunun yoğurdun ağaçta yetiştiğini, yüzde 75'inin pamuğun hayvansal bir ürün olduğunu, %65'inin tarım ile inovasyonun ilişkili olmadığını düşünmesinin tarım sektörü, anne babalar ve öğretmenler için bir eylem çağrısı olduğunu söyledi.
"Bu, anne babalar, öğretmenler ve toplum için gerçekten endişe verici bir durumdur. Çocuklar gıdaları ya da nereden elde edildiklerini bilmezlerse onlardan sağlıklı, besleyici ve sürdürülebilir gıda seçimleri yapmalarını nasıl bekleyebiliriz?" dedi.
"Gıda ve giyim en temel insan ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Çocuklara bu hayati ürünlerin nereden elde edildiğinin öğretilmediğini görmek inanılır gibi değil" diye ekledi.
PIEF gıda ve lif üretiminin ulusal eğitim müfredatının sürdürülebilirlik bileşenine doğrudan dahil edilmesi için çağrıda bulundu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?