İkna odaları mercek altında
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 29 Mart 2012 17:36 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrencilerin mağdur edildiği ikna odaları, YÖK tarafından incelenecek.
YÖK'ten alınan bilgiye göre, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 53. maddesi uyarınca gereği yapılmak üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevsizlik kararıyla YÖK'e dosya ve ekinde yer alan bir şikayet dilekçesi gönderdiği öğrenildi.
Dilekçede, 1996-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrencilerin eğitim almalarının engellendiği, ikna odalarında bu öğrencilerin mağdur edildikleri, psikolojilerinin bozulduğu, manevi olarak çökertildikleri, tehditlere maruz kaldıkları, kişi hak ve özgürlüklerinin yok sayıldığı, bu odaların işkence mahiyetini aldığı, ikna odalarında yaşananların kameraya kanun dışı yollarla kaydedildiği belirtildi.
Dilekçede, bu tarihlerde görevde bulunan İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter ve İstanbul Üniversitesi'nin diğer görevlilerinin ''Görevi kötüye kullanma'' suçunu işledikleri iddia edildi.
Söz konusu görevsizlik kararı ve eklerinin, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'na gönderildiği, Denetleme Kurulu tarafından inceleme, soruşturma yapılarak, rapor hazırlanacağı öğrenildi.
Denetleme Kurulu'nun inceleme, soruşturma safhasının gizli olduğu, soruşturmanın Denetleme Kurulu'nun tabi olduğu mevzuat ve CMK hükümleri açısından gizli olduğundan, soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya hakkında herhangi bir açıklama yapılamayacağı belirtildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bakan Tekin'den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi
-
Mektebim Koleji, İş Dünyası Kurulu ile öğrencilere girişimciliğin kapısını açacak
-
Cumhuriyetin 100. Yılında açılan okullara "100. YIL TABELASI"
-
Öğrenciler, siber tehlikelere karşı bilinçleniyor
-
Geleceğin şampiyonları Ekol Spor Lisesi’nde yetişecek
-
Birlikte geleceğe yürüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında
-
Gençlere bırakacağımız tek miras Cumhuriyet’tir!
-
Özel okul derneklerinden ortak açıklama: Eğitim desteklenen sektörler arasına alınmalı
-
10. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!