4+4+4 Yasası Köşk’te
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 31 Mart 2012 23:22 tarihinde oluşturuldu
Kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun, Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.
TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilerek yasalaşan kanun, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'ndaki son okumadan sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından imzalandı. Kanun, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü'ne gönderildi.
Anayasa'ya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM tarafından kabul edilen kanunları 15 gün inceleme süresi bulunuyor.
Kanuna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak. Zorunlu ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Kur'an-ı Kerim ve ''Hz. Peygamberimizin hayatı'', ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı
-
YKS 2021 başvuruları başladı
-
Yabancı öğretmenler Türkçe sınavında
-
Üniversitelerin altın çağı sona mı eriyor?
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak