Dünya devi 2 bin çalışanının işine son veriyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 04 Nisan 2012 18:00 tarihinde oluşturuldu
Yahoo Üst Yöneticisi (CEO) Scott Thompson yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların, internet sektörünün ve müşterilerin ihtiyacı olan hızlı yenilikler getirmek için daha iyi donatılmış ve daha karlı, çevik, küçük yeni Yahoo'ya doğru atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.
Ana faaliyetleri için çabalarını yoğunlaştırdıklarını ve kaynaklarını en acil öncelikleri için yeniden düzenlediklerini ifade eden Thopmson, amaçlarının, kullanıcıları ve reklamcılarına öncelik tanıyarak asıl hedeflerine geri dönmek ve bu amaca ulaşmak için daha agresif davranmak olduğunu kaydetti.
Yahoo'nun işten çıkaracağı 2 bin kişi, şirketin 14 bin 100 kişilik istihdamının yaklaşık yüzde 14'üne denk düşüyor.
Şirketin, işten çıkarmalar bu yıl sonunda tamamlandıktan sonra yıllık 375 milyon dolar tasarruf edeceği tahmin ediliyor.
Yahoo'nun bu son operasyonu, son dört yılda üç CEO yönetiminde 6'ncı kitlesel işten çıkarma olacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu
-
İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet
-
Özel öğretim kurumları zor bir dönemden gerçerken, neler yapılmalı?
-
MEB devamsızlık affını kaldırıyor
-
Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor
-
20 üniversiteye rektör atandı
-
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
-
The Wall’ü izleyin Engelliler için yaşam köyüne destek olun
-
10 Soruda 2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri