Hükümetin memurla maaş pazarlığı başlıyor!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 05 Nisan 2012 12:18 tarihinde oluşturuldu
Memur maaşlarındaki artışı belirleyecek ilk toplu sözleşme maratonu başlıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili memur sendikaları konfederasyonları, ilk kez yapılacak toplu sözleşme için çalışmaya başladı.
Toplu sözleşme masasında, kamu işveren heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, kamu görevlileri sendikaları heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapacak.
Kamu görevlileri sendikaları heyetinde Memur-Sen'den 9, Türkiye Kamu-Sen'den 4 ve KESK'ten 2 üye yer alacak. Toplu sözleşme 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ve memurlara geriye dönük maaş farkı ödenecek.
Toplu sözleşme hükümleri ise, 2013 yılı sonuna kadar yani 2 yıl için geçerli olacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
HIZ Yayınları, kurumsal yayınları ile kurumların başarısını yükseltiyor
-
İELEV’de ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı dönemi
-
DERSLİG, AFETZEDE ÖĞRENCİLERİN YANINDA
-
Sınav Koleji, Kadınlar Günü'nde deprem bölgesinde
-
Prof. Dr. Bacanlı’dan MEB’e sert eleştiri
-
Özel öğretim kurumları için gelecek perspektifi
-
TÖZOK YİK Başkanı Cem Gülan'ın istifası kabul edilmedi
-
Özel okullardan depremzede öğrencilere destek açıklaması
-
7 bin gönüllü öğretmen sahada destek veriyor
-
MEB, eğitim öğretime verilen araya ilişkin yeni kararlar aldı