Çocukların TBMM Başkanı’ndan anayasa talebi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 05 Nisan 2012 16:57 tarihinde oluşturuldu
TBMM Başkanı Çiçek İstanbul Çocuk Vakfı heyetini kabul etti. Çiçek: ''Yeni anayasa yapım sürecinde çocukların da görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu söyledi. Çiçek, “bugünün çocukları yarının sorumluluk sahibi yetişkinleri olacak'' dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa yapım sürecinde, yarının sorumluluk sahibi yetişkinleri olacak çocukların da görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu söyledi.
Çiçek, İstanbul Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin ve beraberindekileri makamında kabul etti.
Yeni anayasada, çocuk haklarının tüm yönleriyle vurgulanmasının önemine değine Şirin, ''Sorduk; çocuklar ve yetişkinler kısa ve yalın bir anayasa istiyor'' dedi. Şirin, Çiçek'e çocukların yeni anayasaya ilişkin görüşlerinin yer aldığı taslağı sundu.
Konuşmasına, ''Çocuklar için ne yapılsa azdır'' sözleriyle başlayan Çiçek de ''Yeni anayasa yapım sürecinde çocukların da görüşlerinin alınması önemli. Çünkü, bugünün çocukları yarının sorumluluk sahibi yetişkinleri olacak. Çocukla ilgili yapılacak düzenlemelerin anayasa yapımında önemli bir rolü var'' dedi.
Çiçek, 12 Eylül askeri müdahalesine ilişkin davanın sürdüğünü anımsatarak, yasamanın da bu darbenin ardından yapılan anayasa yerine yeni bir anayasa yapmasının mecburiyet haline geldiğini ifade etti.
''Kimse bunu gözardı edemez, öteleyemez'' diyen Çiçek, yapılacak yeni anayasanın uluslararası alanda Türkiye'nin itibarını artıracağını söyledi.
Çocukların bizatihi kendi görüşlerini öğrenmek istediklerini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:
''Yani anne ya da babalarının, öğretmenlerinin görüşlerini öğrenmek istemiyoruz. Onların görüşlerini de zaten farklı bir platformda değerlendiriyoruz. Mesela, bazı sivil toplum örgütleri, bazı akademisyenlerle anlaşarak, bize taslak metin gönderiyor. O görüşler de kuşkusuz saygındır ama biz zaten o akademisyenlerin görüşlerini biliyoruz. Biz direkt o meslek kuruluşunun görüşünü öğrenmek istiyoruz.
Gelen tüm görüşler değerlendiriliyor. Şimdiye kadar sürekli konuşulmuş yeni bir anayasa yapımı ama hiç kimse toplumu bu çalışmanın içerisine katmamış, davet etmemiş. Biz toplumun tüm kesimlerini bu çalışmaya davet ettik.''
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bakan Tekin'den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi
-
Mektebim Koleji, İş Dünyası Kurulu ile öğrencilere girişimciliğin kapısını açacak
-
Cumhuriyetin 100. Yılında açılan okullara "100. YIL TABELASI"
-
Öğrenciler, siber tehlikelere karşı bilinçleniyor
-
Geleceğin şampiyonları Ekol Spor Lisesi’nde yetişecek
-
Birlikte geleceğe yürüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında
-
Gençlere bırakacağımız tek miras Cumhuriyet’tir!
-
Özel okul derneklerinden ortak açıklama: Eğitim desteklenen sektörler arasına alınmalı
-
10. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!