Öğrenci kayıtları e-Okul sistemine işlendi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 14 Temmuz 2016 11:26 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için bütün resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları e-Okul sistemine işlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için bütün resmi okulların 1'inci ve 5'inci sınıf öğrenci kayıtlarının, öğrencilerin MERNİS ikametgah bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi.
Bu kapsamda, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 402 bin 782 çocuğun 1'inci sınıflara, 1 milyon 697 bin 908 öğrencinin de 5'inci sınıflara kaydının yapıldığı kaydedildi.
Veliler, "http://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Mektebim Koleji, İş Dünyası Kurulu ile öğrencilere girişimciliğin kapısını açacak
-
Cumhuriyetin 100. Yılında açılan okullara "100. YIL TABELASI"
-
Öğrenciler, siber tehlikelere karşı bilinçleniyor
-
Geleceğin şampiyonları Ekol Spor Lisesi’nde yetişecek
-
Birlikte geleceğe yürüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında
-
Gençlere bırakacağımız tek miras Cumhuriyet’tir!
-
Özel okul derneklerinden ortak açıklama: Eğitim desteklenen sektörler arasına alınmalı
-
10. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu