Öğrencilere kitap yerine fotokopi verilecek
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 13 Nisan 2012 09:14 tarihinde oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 4+4+4 kademeli ve zorunlu eğitim yasasını onaylamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bürokratlarına çalışmalarını en kısa sürede tamamlama talimatı vermesinin ardından 2 yol haritası belirlendi. Öncelikle okullarda okutulacak olan seçmeli derslerin kitaplarının yetiştirilmesi için çalışılacak. Kitapların yetişmemesi durumunda materyal sistemi devreye sokulacak. MEB, kitap olmadan materyal sistemiyle dersin anlatılmasını sağlayacak. O dersin öğretmenine kitap haline gelmemiş, konuları ciltler halinde fotokopi verilecek. Öğretmenler dokümanlar doğrultusunda dersleri aktaracak. Öte yandan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, 4+4+4 ile okullarda Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulabilmesi için Bakanlar Kurulu kararının şart olduğunu söyledi.
(Hürriyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bakan Tekin'den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi
-
Mektebim Koleji, İş Dünyası Kurulu ile öğrencilere girişimciliğin kapısını açacak
-
Cumhuriyetin 100. Yılında açılan okullara "100. YIL TABELASI"
-
Öğrenciler, siber tehlikelere karşı bilinçleniyor
-
Geleceğin şampiyonları Ekol Spor Lisesi’nde yetişecek
-
Birlikte geleceğe yürüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında
-
Gençlere bırakacağımız tek miras Cumhuriyet’tir!
-
Özel okul derneklerinden ortak açıklama: Eğitim desteklenen sektörler arasına alınmalı
-
10. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!