Memurlar için kritik gün 29 Mayıs
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 24 May 2012 15:21 tarihinde oluşturuldu
Sayıştay Başkanı Recai Akyel, memur toplu görüşmelerinde tarafların uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurduğunu belirterek, Kurulun, taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içerisinde sonuçlandıracağını ve konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde vereceğini bildirdi.
Akyel, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasanın 53'üncü maddesine göre, memurlar ve diğer kamu görevlilerinin toplu sözleşme yapma hakkı bulunduğunu hatırlattı. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde ise taraflara Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilme imkanı tanındığını vurgulayan Akyel, ayrıca, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının kesin olduğu ve toplu sözleşme hükmünde olacağı hükme bağlandığını ifade etti.
Kamu görevlilerinin 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere, 30 Nisan-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetinin taraf olarak katıldığı toplu sözleşme görüşmelerinin, üzerinde uzlaşılan ve uzlaşılamayan konuları içeren Toplantı Tutanağı imza edilerek sonuçlandırıldığını ifade eden Akyel, şunları kaydetti:
''Anayasanın ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurmuşlardır.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içinde sonuçlandıracaktır. Bu çerçevede, ilgili taraflar dinlenecek, talepler değerlendirilecek ve kesin karar verilecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışmalarını Devlet Personel Başkanlığı hizmet binasında sürdürecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışma süresi boyunca (25-29 Mayıs 2012 tarihleri arasında) kamuoyuna ve basına açıklama yapmayacaktır.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde verecektir.''
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu
-
İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet
-
Özel öğretim kurumları zor bir dönemden gerçerken, neler yapılmalı?
-
MEB devamsızlık affını kaldırıyor
-
Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor
-
20 üniversiteye rektör atandı
-
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
-
The Wall’ü izleyin Engelliler için yaşam köyüne destek olun
-
10 Soruda 2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri