Bakan Dinçer’den itiraf
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 07 Haziran 2012 10:37 tarihinde oluşturuldu
Bakan Dinçer, “Eğitimde kalite için takım ruhu gerekli ama maalesef ülkemizde farklı partilerde, farklı ideolojilerde, farklı etnik yapıda, farklı mezhep yapısında, farklı sendikalara üye olmamız bir engel” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim sisteminde kaliteyi artırmak için “takım ruhu” fikrinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Ama maalesef ülkemizde takım ruhu oluşturmanın önünde pek çok engel var.
Farklı siyasi partilerde, farklı ideolojilerde, farklı etnik yapıda, farklı mezhep yapısında olmamız, farklı sendikalara üye olmamız bir engel. Aslında hepimizin amacı ortaksa bunların hangisi o kadar önemli olabilir ki?” dedi.
Tek tip eğitim tasarlandı
Dinçer, Milli Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 8. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, bugüne kadar Milli Eğitim camiasının tek tip bir eğitim tasarladığını söyledi. Dinçer, “Bu yaklaşım tarzı içinde yönetimde kaliteden bahsetmek pek mümkün olmaz” dedi. Hükümetin eğitim sisteminde yaptığı değişikliklere dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Devletin tasarladığı ve tek tip bir eğitim sisteminden, giderek çeşitlendirilmiş, insanlarımızın ihtiyaçlarına uygun ve onların birey olarak kendilerini daha fazla gerçekleştirebileceği bir eğitim sistemini kurgulamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Bakan Ömer Dinçer yönetimde kalite unsurlarından birinin “takım ruhu” fikri olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kalite konusunda şunları söyledi:
Tarih, millet şuuru verilmeli
“Ama maalesef ülkemizde takım ruhu oluşturmanın önünde pek çok engel var. Farklı siyasi partilerden, farklı ideolojilerden, farklı etnik yapıdan, farklı mezhep yapısında olmamız, farklı sendikalara üye olmamız bir engel. Aslında hepimizin amacı ortaksa bunların hangisi o kadar önemli olabilir ki? Eğer, biz Türk eğitiminin kalitesini geliştirmek istiyorsak, çocuklarımızın küresel düzeydeki rekabet gücünü artırmak, ulusal düzeyde piyasaya uyumlu eğitim yapmak, toplumumuzun beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vermek istiyorsak, çocuklarımıza toplumsal ve ahlaki değerleri kazandırmak, tarih şuuru, millet şuuru vermeye çalışıyorsak, geriye kalanların ne anlamı olabilir ki?”
(milliyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bugünlerde her öğretmen biraz Youtuber olmalı
-
Uğur Okulları'nın yeni genel müdürü belli oldu
-
Nevzat Kulaberoğlu görevinden ayrıldı
-
Taşel: Hedefimiz öğrenci sayımızı 2 milyonun üzerine çıkarmak
-
Kaçımızın aklına müdür denilince kadın geliyor?
-
2023 VİZYON BELGESİNE COVID-19 GÖLGESİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı