Türkçe istihdam dili oluyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 10 Haziran 2012 13:15 tarihinde oluşturuldu
Yurtdışında Türkçe öğretmenliği gibi bir alanın geliştiği, Türkçe'nin de bir istihdam dili olmaya doğru ön plana çıktığı belirtildi.
Yunus Emre Vakfı Genel Müdürü ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, ''Yurt dışında Türkçe öğretmenliği gibi bir alan gelişiyor. Son 10 yıldır ülkemizin, siyasi, ekonomik, kültürel alandaki başarıları Türkiye'yi dünya ölçeğinde çok önemli bir yere taşıdığı gibi Türkçeyi de bir istihdam dili olmaya doğru ön plana çıkardı'' dedi.
Türkçe'nin şu anda sadece insanların Türk dizilerini seyrederken anladıkları, Türk romanlarını okudukları bir dil olmadığını vurgulayan Bilkan, "Türkçe, aynı zamanda o dili öğrendiklerinde Türk yatırımcıların o ülkelerde kurdukları iş yerlerinde, fabrikalarda, bankalarda görev alabilme avantajı sağlayan önceliği sağlayan bir konuma getirdi" diye konuştu.
Bilkan, Türk kültür coğrafyası üzerindeki ülkelerde Türkçe el yazması eserlerin korunması için "Gezici Kitap Hastanesi" projesini uygulamaya koyduklarını belirterek, "Foynitsa'daki Fransiskan kilisesinde korunan Fatih Sultan Mehmet'in ahidname olarak bilinen o meşhur fermanının korunması için Hırvat makamlarla görüştük. O ahidnamenin korunması için gerekeni yapacağız" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bugünlerde her öğretmen biraz Youtuber olmalı
-
Uğur Okulları'nın yeni genel müdürü belli oldu
-
Nevzat Kulaberoğlu görevinden ayrıldı
-
Taşel: Hedefimiz öğrenci sayımızı 2 milyonun üzerine çıkarmak
-
Kaçımızın aklına müdür denilince kadın geliyor?
-
2023 VİZYON BELGESİNE COVID-19 GÖLGESİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı