AB ile vize müzakereleri başlıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 21 Haziran 2012 09:03 tarihinde oluşturuldu
AB üyeleri, Türkiye ile vize muafiyeti müzakerelerinin başlamasına yeşil ışık yaktı.
Brüksel'de toplanan AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) vize muafiyeti müzakereleri konusunda AB Komisyonu'na yetki verdi. AB kaynakları, COREPER toplantısında hiçbir üye ülkenin Türkiye ile yapılacak vize muafiyeti müzakerelerine itiraz etmediğini bildirdi.
Öte yandan, AB büyükelçilerinin COREPER toplantısında, Kıbrıs Rum yönetiminin talebiyle metinde küçük değişiklikler yapıldığı ve vize muafiyeti sürecinde Türkiye'nin onaylaması istenen geri kabul anlaşmasının Rum kesimi dahil bütün AB üyelerini kapsadığı yönünde bir ifadenin metne girdiği öğrenildi.
Müzakereleri 2010 yılında tamamlanan geri kabul anlaşmasını paraflamak için AB'nin son kararını inceleyen Ankara'nın alacağı tavra göre vize muafiyeti ve geri kabul süreci şekillenecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?