Meslek lisesi, 6 ayda 160 bin lira kazandı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 30 Haziran 2012 17:58 tarihinde oluşturuldu
Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2012 yılının ilk 6 ayında 160 bin lira gelir elde etti.
Atölyede yaptıkları malzemelerle okullarına binlerce liralık gelir sağlayan, aynı zamanda öğrenim gördükleri okullarından maaş alan öğrenciler, okullarını adeta fabrikaya çevirdi.
Okul Müdürü Ali İhsan Geçici, elektrik, elektronik, bilgisayar, motor, torna tesviye, metal işleri ve mobilya dekorasyon bölümlerinde okuyan yaklaşık bin öğrencinin kamu ve özel sektöre hizmet verdiğini belirtti. Nevşehir'deki birçok okulun masa, sıra, sandalye, bilgisayar masası, dolap gibi eşyalarının yanı sıra bölgedeki otellerin ve turistik tesislerin ahşap doğrama ve metal işlerinin öğrenciler tarafından yapıldığını kaydetti. Elde edilen gelirin 12 bin lirasını öğrencilere maaş olarak dağıttıklarını açıkladı. Öğrencilerin, yaptıkları işe göre para kazandıklarını sözlerine ekledi.
(zaman)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bugünlerde her öğretmen biraz Youtuber olmalı
-
Uğur Okulları'nın yeni genel müdürü belli oldu
-
Nevzat Kulaberoğlu görevinden ayrıldı
-
Taşel: Hedefimiz öğrenci sayımızı 2 milyonun üzerine çıkarmak
-
Kaçımızın aklına müdür denilince kadın geliyor?
-
2023 VİZYON BELGESİNE COVID-19 GÖLGESİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı