Harvardlı uzmandan 4+4+4’e övgü
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 09 Temmuz 2012 09:32 tarihinde oluşturuldu
HARVARD Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fernando Reimers, Türkiye’deki yeni eğitim sistemiyle herkesin 12 yıllık zorunlu eğitim olanağına sahip olmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Reimers, “4+4+4 öğretmenlere ve öğrencilere biraz daha esneklik sağlıyor. Sistemin, öğrenme sürecinin biraz daha bireyselleşmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum” dedi. Dünyanın değişik bölgelerindeki üniversite ve kuruluşlara danışmanlık yapan Reimers, Amerika’da genel olarak okula başlama yaşının 5-6 olduğunu belirterek eğitimin kesintili ve zorunlu olarak 12 yıl sürdüğünü kaydetti.
Fatih Projesi inanılmaz
Reimers, Türkiye’deki yeni eğitim sistemi ile şunları söyledi: “Türkiye’de, 4+4+4 çok önemli bir sistem. Herkesin 12 yıllık zorunlu eğitim olanağına sahip olması çok önemli bir şey. Sistem, öğretmenlere ve öğrencilere biraz daha esneklik sağlıyor. Sistemin, öğrenme sürecinin biraz daha bireyselleşmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bunu ise orta ve son bölümde yapabiliyorlar. Bu çok pozitif bir gelişmedir.” Bir öğrencinin birden fazla dil bilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Reimers, ABD’deki çok dilli eğitimin Amerika’yı güçlendirdiğini vurguladı. Türkiye’nin “Fatih Projesi” kapsamında gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu vurgulayan Reimers, “Türkiye’de öğrencilerin internete erişiminin olması çok güzel. Öğrencilerin tabletlerinin yanlarında olması inanılmaz” dedi.
(star)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Burs dolandırıcılarına dikkat!
-
Eyüboğlu Koleji öğrencisi Dünya Şampiyonu oldu
-
Gençler 4 gün çalışmak istiyor
-
Tarihi karakol binası İstiklal Kütüphanesi oldu
-
Hedefimiz Cumhuriyetin 100. Yılında 100 şubeye ulaşmak
-
Prof. Dr. Aydın Uğur törenle son yolculuğuna uğurlandı
-
PTC Türkiye 4 yılın ardından ilk mezunlarını verdi
-
Bugünden geleceğe sürdürülebilir eğitimin parametreleri
-
Zafer Öztürk: Haksız uygulama düzeltilmeli!
-
10 adımda doğru tercih danışmanlığı nasıl yapılmalı?