Harvardlı uzmandan 4+4+4’e övgü
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 09 Temmuz 2012 09:32 tarihinde oluşturuldu
HARVARD Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fernando Reimers, Türkiye’deki yeni eğitim sistemiyle herkesin 12 yıllık zorunlu eğitim olanağına sahip olmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Reimers, “4+4+4 öğretmenlere ve öğrencilere biraz daha esneklik sağlıyor. Sistemin, öğrenme sürecinin biraz daha bireyselleşmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum” dedi. Dünyanın değişik bölgelerindeki üniversite ve kuruluşlara danışmanlık yapan Reimers, Amerika’da genel olarak okula başlama yaşının 5-6 olduğunu belirterek eğitimin kesintili ve zorunlu olarak 12 yıl sürdüğünü kaydetti.
Fatih Projesi inanılmaz
Reimers, Türkiye’deki yeni eğitim sistemi ile şunları söyledi: “Türkiye’de, 4+4+4 çok önemli bir sistem. Herkesin 12 yıllık zorunlu eğitim olanağına sahip olması çok önemli bir şey. Sistem, öğretmenlere ve öğrencilere biraz daha esneklik sağlıyor. Sistemin, öğrenme sürecinin biraz daha bireyselleşmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bunu ise orta ve son bölümde yapabiliyorlar. Bu çok pozitif bir gelişmedir.” Bir öğrencinin birden fazla dil bilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Reimers, ABD’deki çok dilli eğitimin Amerika’yı güçlendirdiğini vurguladı. Türkiye’nin “Fatih Projesi” kapsamında gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu vurgulayan Reimers, “Türkiye’de öğrencilerin internete erişiminin olması çok güzel. Öğrencilerin tabletlerinin yanlarında olması inanılmaz” dedi.
(star)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?