Nükleer mühendis adayları Rusya için ter döktü
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 16 Temmuz 2012 09:10 tarihinde oluşturuldu
Akkuyu NGS tarafından başlatılan eğitim programında, Rusya'da nükleer mühendislik eğitimi almak isteyen 600 öğrenci sınava girdi.
Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak olan Akkuyu NGS tarafından başlatılan, nükleer teknoloji alanında Türk insan alt yapısının oluşturulması amacı taşıyan eğitim programına katılmak isteyen 600 öğrenci için sınav, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yapıldı.
Türkiye genelindeki üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakültelerinin, fizik, matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarında eğitim gören, ilan edilen sınav başvuru formlarını doldurarak sınava girenler arasından eğitim görmeye hak kazanacak 75 öğrenci, Rusya'da burslu ve iş garantili nükleer enerji uzmanlığı eğitimi alacak.
İlki geçen yıl yapılan sınavla 50 Türk öğrenci nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya'ya gönderilmişti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?