SYSS: Stressiz yeni sınav sistemi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 09 Ağustos 2012 08:20 tarihinde oluşturuldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yeni üniversite sınav sisteminde vurguyu öğrenciyi strese sokmayacak bir sınav üzerine yaptı. Öğrenciler bir yıl içinde yapılacak birden fazla sınavdan istediğine girecek. Uygulama ise 2014 sonunda
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, üniversiteye giriş sisteminin yeniden yapılandırılacağını belirterek, "Amacımız üniversiteye giriş sistemiyle öğrenci neyi biliyor bunu ölçmek değil, aslında lisede aldığı temel yetkinlikleri ölçmeye ağırlık veren bir sistem. 2014 sonuna kadar üniversiteye giriş sistemi tamamen değişecek" dedi. Bakan Ergün, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda eğitim sistemini yeniden düzenleyecek kararlarını açıkladı.
Üniversiteye giriş sistemi yeniden yapılandırılacak. Öğrenciyi strese sokmayan, senede birden fazla periyotlarla yapılabilen, öğrencinin dilediğine katılabildiği sınavlara dönüştürülecek. Öğrencinin neyi bildiğini ölçmek yerine lisede aldığı temel yetkinlikleri ölçmeye ağırlık veren bir sistem kurulacak. Bir tür olgunluk sınavı getirilecek.
TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştireceği eğitim müfredatına uygun, dijital içerikler hazırlayacak. Bu içeriklerde videolar, ses dosyaları ve interaktif ortamlarla desteklenmiş Z kitaplar (zenginleştirilmiş kitap) hazırlanacak. Türkiye'nin en iyi öğretmenleri tarafından verilen dersler, video ortamında öğrencilerin tamamına FATİH projesiyle tabletlerden sunulacak. Bu yöntemlerle, Ağrı'daki bir çocukla Ankara'nın, İstanbul'un en iyi okulundaki çocuk için fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanacak.
TÜBİTAK'ın, YÖK'le işbirliği yaparak kuracağı sistemle Hakkâri'deki üniversiteli interaktif olarak Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hocanın dersini izleyebilecek.
Eğitim müfredatı bilimsel veriler ışığında yenilecek. Yoğun bilgi programı yerine analitik düşünmeyi ve sorgulamayı öğreten bir yapıya dönüştürülecek. Dürüst, güvenilir, çalışkan, kendine güvenen, analitik düşünebilen, problem çözebilen, projeler ürütebilmeyi öğreten temel eğitim sunulacak.
Yabancı dil eğitiminde alternatif modelleri tasarlanacak. Gramer ve kelime öğretimi modeli yerini, pratik, hayatın içinden, animasyonlarla desteklenen dil eğitim metoduna bırakacak.
(kaynak sabah)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da