Üniversiteye ‘mobbing ofisi’ kuruldu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 15 Ağustos 2012 15:05 tarihinde oluşturuldu
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitede bir ''Mobbing Ofisi'' oluşturulduğunu ve bir rektör danışmanının görevlendirildiğini ifade etti.
Mobbinge maruz kaldığını iddia eden kişiye bu ofisten destek verileceğini duyuran Büyükberber, mobbingin (psikolojik baskı - ayrımcılık) ciddi bir suç olduğunu ve akademik hayatta yaşanmaması gerektiğini, üniversitede mobbinge karşı önlemlerin alındığını bildirdi.
Büyükberber, öğretim üyeleri arasında ayrım yapan, ötekileştiren, ders verme hakkını, oturacağı oda, kullanacağı alet ve teçhizatı eşit ve uygun dağıtmayan tüm yöneticilerin bu kapsamda değerlendirileceğini kaydetti.
Büyükberber, mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında da hukuki sürecin işletileceğini belirtti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?