MEB önünde ‘tayin’ protestosu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 27 Ağustos 2012 14:33 tarihinde oluşturuldu
Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde; ''eş durumu, sağlık, öğrenim özrü, il içi ve il değiştirme mağdurları'' için protesto gösterisinde bulundu. Ellerinde dövizler taşıyan grup üyeleri, Bakan Dinçer aleyhine slogan da attı.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, Dinçer'in bakanlıkla ilgili uygulamalarını eleştirerek, yaptıkları ile eski Milli Eğitim Bakanlarından Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu'yu arattığını savundu.
Bakan Dinçer'in çocukları ailelerinden ayırdığını ifade eden Koncuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''O kadar çocuğunuz var birinden vazgeçebilir misiniz-'' diye sordu.
Siyasi ya da ideolojik olarak toplanmadıklarını sadece mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirten Koncuk, ''Biz de öğretmen açılımı istiyoruz'' dedi.
Bakan Dinçer'in ''Norm kadro fazlası olmayacağı yönündeki açıklamasına rağmen binlerce öğretmenin 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla açığa çıktığını'' belirten Koncuk, Bakan Dinçer'i doğruyu söylememekle suçladı.
Koncuk ayrıca eşi özel sektörde çalışan eğitimcilere tayin hakkı verilmeyeceği yönündeki açıklamaları da eleştirerek, ''Onlar bu ülkeye vergi vermiyorlar mı, hizmet üretmiyorlar mı-'' diye sordu.
Koncuk, Van depremi sonrasında tayin isteyen eğitimi çalışanlarına Bakan Dinçer'in ''olur vermemesine'' karşın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın tayin isteyen sağlıkçılara ''olur verdiğini'' anımsatarak ''O da bakan, Bu da bakan, farkı görün'' dedi.
Bir süre bakanlık önünde slogan atmayı sürdüren grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı
-
Teknoloji’de Kadın: ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’