O dersler YÖK artık
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 01 Eylül 2012 12:29 tarihinde oluşturuldu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda üniversitede okutulan İnkılap Tarihi, Türkçe ve İngilizce dersleri kaldırıldı
YÖK, yeni "YÖK Kanunu" ile ezberbozdu! Çalışma kapsamında üniversite birinci sınıfta her bölümde zorunlu olarak okutulan İnkılap Tarihi, Türkçe ve İngilizce dersleri kaldırıldı. Gerekçe ise lisede okutulan derslerin, üniversitede mesleki eğitime geçişi yavaşlatmasıydı.
Bu yılı etkilemeyecek
Söz konusu uygulama YÖK Kanunu çıktıktan sonra yapılacak. Yani yeni eğitim-öğretim döneminde ilgili dersler zorunlu olmaya devam edecek. Yeni düzenleme 2012-2013 eğitim-öğretim yılını etkilemeyecek. Yeni YÖK Yasası Meclis ve Köşk onayı alırsa hayata geçecek.
(cnntürk)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Burs dolandırıcılarına dikkat!
-
Eyüboğlu Koleji öğrencisi Dünya Şampiyonu oldu
-
Gençler 4 gün çalışmak istiyor
-
Tarihi karakol binası İstiklal Kütüphanesi oldu
-
Hedefimiz Cumhuriyetin 100. Yılında 100 şubeye ulaşmak
-
Prof. Dr. Aydın Uğur törenle son yolculuğuna uğurlandı
-
PTC Türkiye 4 yılın ardından ilk mezunlarını verdi
-
Bugünden geleceğe sürdürülebilir eğitimin parametreleri
-
Zafer Öztürk: Haksız uygulama düzeltilmeli!
-
10 adımda doğru tercih danışmanlığı nasıl yapılmalı?