'Bir senaryo yazdım yerin dibine battım'
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 14 Eylül 2012 13:54 tarihinde oluşturuldu
Oxford Üniversitesi'nden burslu eğitim kazandığını; ancak davet belgesinin annesi tarafından tandırda yakıldığını söyleyerek Türkiye'nin gündemine giren Mardin'li Şeyhmus Kino, şimdi zor günler geçiriyor. Sözlerinin gerçek dışı olduğunun ortaya çıkması üzerine ailesi dahil herkes tarafından kınanan Kino, yaptığından büyük pişmanlık duyuyor.
Haberlere konu olan senaryoyu iki yıldan beri tasarladığını ileri süren Şeyhmus Kino, üniversiteye gidemediği için çevresinden sürekli baskı gördüğünü, dikkat çekmek için böyle bir senaryoya başvurduğunu belirtiyor. Ailesinin sürekli 'neden okumuyorsun" diye kendisine tepki gösterdiğini kaydeden Kino, "Sürekli baskı altındaydım. Onun için bir senaryo hazırladım. Belki beni üniversiteye alırlar diye bu işe kalkıştım. Ama hayatımın en büyük hatasını yaptım. Pişman oldum. Herkesten özür diliyorum. Tek amacım üniversiteye gitmek ve iyi bir grafiker olmak." dedi.
RESİMLER GERÇEK DEĞİL, İMİTASYON
Oxford Üniversitesi'nden burs teklifi aldığı ve resim yarışmasında büyük ödül kazandığı şeklindeki sözlerinin gerçek dışı bir senaryo olduğunu itiraf eden Şeyhmus Kino, basına gösterdiği resimlerin de imitasyon (taklit) olduğunu dile getirdi. Kino, "Başka sanatçıların resimlerini yapıyorum. Ama ben çiziyorum. Kimsenin tablolarını çalmıyorum. Her şey taklitten ibarettir. Kendimi geliştirmek için böyle çalışma yaptım." açıklamasında bulundu.
Söylediklerinin yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından bulanıma girdiğini ifade eden Kino, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi.(milliyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YÖM Okulları, hibrit lise projesiyle öne çıkacak
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı