Tezsiz Yüksek Lisans için ALES kaldırıldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 15 Eylül 2012 10:34 tarihinde oluşturuldu
Tezsiz Yüksek Lisans programları için uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kaldırıldı.
Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Tezsiz Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi.
THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban, twitter adresinden geçtiğimiz günlerde "Ales sınavı kalkmalı, hayat boyu eğitimin önündeki engel kalkmalı!" çağrısında bulunmuştu.
Bununla da kalmayan Prof.Dr. Ünsal Ban Üniversiteler Arası Kurul'un (ÜAK) dünkü toplantısında bu yönde bir teklif sundu.
Prof.Dr. Ban'ın teklifini değerlendiren ÜAK, tezsiz yüksek lisans için ALES sınavının kalkmasını uygun gördü. Böylece "hayat boyu eğitimin" önündeki en büyük engellerden biri ortadan kalkmış oldu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?