Şehit asker çocuklarına polis olmada kolaylık
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 16 Eylül 2012 11:43 tarihinde oluşturuldu
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli şehit ve gazi çocuklarından polis olmak isteyenlere kolaylık sağlayacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın, Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.
Değişiklikle, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malul çocuklarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından polis olmak isteyenlere de kolaylık sağlanacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından polis olmak isteyenler, boy ve kilo gibi giriş koşullarını taşımaları kaydıyla, yazılı sınavla alınacak öğrenci kontenjanının yüzde 5'i oranında başarı sırasına göre kesin başarı listesine dahil edilecekler.
Polis olmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenecek şehitlik, vazife malullük, muharip ve malul gazilik belgesi talep edilecek.
Lisans eğitimine alınacak lise ve dengi okullardan mezun şehit ve gazi çocuklarından, diğer öğrenciler için üniversiteye giriş sınavında istenen ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin Yönetim Kurulu tarafından belirlenip ilan edilen taban puanın en az yüzde 90'ını almış olma şartı aranacak.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne başvuran öğrenciler üniversite sınavlarının yanı sıra ayrıca bir yazılı sınava daha alınıyor. Şehit ve gazi çocuklarından yazılı sınavda o yıl alınan en yüksek puanın en az yarısı kadar puan almaları şartı da aranacak.
Üniversite sınavıyla öğrenci alan Güvenlik Bilimleri Fakültesi, emniyet teşkilatının yönetici kadrosunu yetiştiriyor. Fakültede farklı sınıflarda toplam bin 568 öğrenci eğitim görüyor.
Fakültede ayrıca 290 yabancı öğrenci de bulunuyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da