İş Garantili Eğitim Fırsatı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 25 Eylül 2012 09:55 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) işbirliğiyle yürütülen ’’İstihdam Garantili Yurtdışı Satış ve Pazarlama Uzmanı Yetiştirme Projesi’’ gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde İngilizce bilen, üniversite mezunlarına kariyer fırsatı sunuyor.
Türkiye’de ilk defa İAÜ ve İTKİB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu önemli proje, İngilizce bilen, üniversite mezunu işsiz gençlerimize Dış Ticaret alanında ’’Yurtdışı Satış ve Pazarlama Uzmanı’’ olabilme imkânı sağlayarak, projenin ikinci ayından itibaren kendilerine istihdam garantisi de sağlıyor.
Proje kapsamında yetiştirilecek olan adayların İTKİB üyesi firmalarda istihdamı sağlanarak hem kendilerine iş olanağı sağlanacak, hem de tekstil sektörünün yıllardır bulmakta sıkıntısını çektiği kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak.
Proje süresince, bir yıl içinde 250 ’’Yurtdışı Satış ve Pazarlama Uzmanı’’nın yetiştirileceği program için farklı zamanlarda 25 er kişiden oluşan on ayrı grubun açılması planlanmaktadır.
İlk grup için ön kayıtlar alınmaya başlanmış olup, ilk mülakatlar 1 Ekim 2012 tarihinde İAÜ’ de gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan mülakatlar sonrasında komisyonun proje için uygun göreceği adaylar 30 Ekim 2012 tarihinde programa başlayacaklardır.
Toplam altı ay sürecek, 234 eğitim saatinden oluşan bu projede, adaylar haftanın beş günü yoğun mesleki İngilizce eğitimi göreceklerdir. Yoğun eğitimden sonra, ikinci aydan itibaren İAÜ ve İTKİB’in oluşturduğu komisyon tarafından eşleştirildikleri iş yerlerinin İhracat bölümlerinde işbaşı yapacaklar ve en az 1.000 TL maaş ve sigortayla işe başlatılacaklardır. Bu aşamada, adaylar haftanın beş günü iş yerinde uygulamaya, bir günü de üniversitede eğitimlerine devam edeceklerdir. Programı başarıyla bitiren adaylar, Tekstil sektörüne ’’Yurtdışı Satış ve Pazarlama Uzmanı’’ olarak kazandırılacaktır.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bakan Tekin'den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi
-
Mektebim Koleji, İş Dünyası Kurulu ile öğrencilere girişimciliğin kapısını açacak
-
Cumhuriyetin 100. Yılında açılan okullara "100. YIL TABELASI"
-
Öğrenciler, siber tehlikelere karşı bilinçleniyor
-
Geleceğin şampiyonları Ekol Spor Lisesi’nde yetişecek
-
Birlikte geleceğe yürüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında
-
Gençlere bırakacağımız tek miras Cumhuriyet’tir!
-
Özel okul derneklerinden ortak açıklama: Eğitim desteklenen sektörler arasına alınmalı
-
10. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!