MEB: Norm fazlası öğretmenleri atayın
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 25 Ekim 2012 11:08 tarihinde oluşturuldu
Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 18.10.2012 tarih ve 127202 sayılı yazıları ile Norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesine göre yapılmasını istedi.
Norm fazlası öğretmenlerle ilgili işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesine göre yapılmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi bir bütün olarak değerlendirilip Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenler; Özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacaklar tercihte bulunmayanlar ise 5. fıkraya göre resen atanacaklardır.
“Norm kadro fazlası öğretmenler hakkında yapılacak işlemler" başlıklı haberde bu düzenlemenin detaylarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara yer vermiştik.
Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvurusu hakkında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Norm ve istihdam fazlası konumundaki öğretmenlerin ihtiyaç bulunan kadrolara ataması için kılavuz hazırlamış ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Formu oluşturmuştur.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı
-
Teknoloji’de Kadın: ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’