Dili kesilen öğrenci konuştu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 02 Kasım 2012 18:43 tarihinde oluşturuldu
Kırıkkale'de, İngilizce öğretmenin eline aldığı makasla dilini kestiğini iddia eden öğrenci "Kesebileceğini düşünmedim çıkarttım ve çıkartınca da kesti" dedi.
Öğretmeninin dilini 2 cm kestiğini iddia eden 15 yaşındaki, Y.T.S isimli öğrenci başından geçen olayları şöyle anlattı; "Okulun ilk günleriydi. Sınıfta kimse birbirini tanımıyordu. Saçı dağınık öğrenciler vardı. Öğretmede gezerken gördü ve masa üzerindeki makası aldı. 'Kesiyim mi?' diye sordu. Bu arada sınıfta gürültü çıktı. Kes, kes diye herkes tempo tuttu. Önümdeki öğrenciydi, beni gördü, 'Gel ben senin dilini keseyim' dedi. 'Çıkart dilini' dedi, ilk önce dilimi çıkartmadım. Ama üsteleyince kesebileceğini düşünmedim çıkarttım ve çıkartınca da kesti. Olay bu. Önceki gün mahkememiz vardı, mahkeme 9 Ocak’a ertelendi"
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, “Böyle bir olayın gündeme gelmesi bizleri son derece üzdü. Ancak bir yıl önce yaşanan olayın, bir yıl sonra dillendirilmesi bizleri üzdü. Olay geçen yıl 19 Ekimde yaşanan olayla ilgili olarak öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Daha sonra bakanlığa intikal ettiği için bu olay bakanlık müfettişlerimiz tarafından inceleniyor ve adı geçen öğretmenimize kınama cezası veriliyor. Soruşturmanın eksik yapılmasından dolayı da okul müdürü de aynı şekilde bir ceza alıyor. Tabi olay kabul edilir bir olay olmadığı için savcılık boyutu ile devam ediyor. Şu an da veli ile öğretmen arasında mahkeme sürüyor. Durum budur. İnşallah böyle bir olay daha gündeme gelmez” dedi
Gazetecilerin, haberde kesilen dilin 2 cm olduğunu sorması üzerine Okur, “Okul idaresi ile tekrar görüştüm, kesinlikle 2 cm değil. Olay, sadece öğretmen ile öğrenciler arasındaki samimiyet ve şakalaşma içerisindeki diyalogun gereksiz yere büyümesinden kaynaklanıyor. Makası diline değdiriyor ama takdir ederseniz ki 2 cm’lik bir kesik ameliyatlık bir durumdur. Tabi bu durumun savcılık boyutu devam ettiği için öğrencinin rapor alıp almadığını bilmiyorum. Bizim bildiğimiz, idareden ve öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre kesinlikle 2 cm’lik bir kesiğin olmadığı. Bu olay yeni değil. Kabul edilebilir bir olay da değil. Ancak bu hafta içerisinde süren mahkeme sonrasında öğrenci velisi ile öğretmen arasındaki polemikten dolayı tekrar bu olay basına yansıyor” dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?