Öğrencilere demokrasi kültürü aşılanacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 08 Kasım 2012 12:39 tarihinde oluşturuldu
TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanacak.
Öğrencilerin farklı düşünce ve inançlara, birey hak ve özgürlüklerine saygılı ve hoşgörülü olmaları, demokratik değer, tutum ve becerileri kazanmalarının amaçlandı
Yıl boyunca etkinlikler yapılacak
Projenin uygulanmasına yönelik her ilde milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürü düzeyinde bir yetkili görevlendirilecek. Şube temsilcileri, okul öğrenci meclisi, ilçe temsilcileri ve il öğrenci meclisi üyeleri belirlenecek. Okul çalışmalarında, müdürler, ilçe düzeyindeki çalışmalarda ilçe milli eğitim müdürü, il düzeyindeki çalışmalara ise il milli eğitim müdürleri rehberlik yapacak. Proje kapsamında, şehirlerdeki üniversitelerin ilgili bölümleriyle ortak programların hazırlanması planlanıyor. Çalışmaların sonunda ortaya çıkan ürünler, okul panolarıyla okul gazetelerinde yer alacak. Konuyla ilgili söz sahibi kişiler ve sivil toplum kuruluşları, okullara davet edilerek çeşitli etkinlikler düzenlemesi sağlanacak. Öte yandan il öğrenci meclisi başkanı seçilen öğrencilerin fotoğrafları ve bilgileri, TBMM tarafında hazırlanacak Türkiye Öğrenci Meclisi albümünde yer alacak. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı içinde bu kapsamda yapılan çalışmaların tamamının 28 Haziran’a kadar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesi gerekiyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da