Cumhurbaşkanı Gül ‘kıyafet yönetmeliği’ni değerlendirdi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 28 Kasım 2012 15:56 tarihinde oluşturuldu
Cumurbaşkanı Gül, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok” dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kılık kıyafet yönetmeliği
Gül, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Dolayısıyla lehinde, aleyhinde konuşanlar da muhakkak ki olacaktır. Ama herhalde esas sorumluluğu taşıyan Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok" dedi.
Ben fikrimi söyledim
BDP'li ve bağımsız milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin siyasette tansiyonu yükseltip yükseltmeyeceği sorusu üzerine Gül, "Aslında bu konuyla ilgili benim Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında yaptığım konuşmayı biliyorsunuz. Fikirlerimi de orada paylaşmıştım. Bildiğim kadarıyla bunlar Meclis'e geliyor. Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak bütün. Herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerimi, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim" diye konuştu.
‘Okullarda kıyafet değişikliğinde amaç başka’
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı