Bu illerde ulaşım kesildi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 09 Aralık 2012 12:28 tarihinde oluşturuldu
Türkiye genelinde soğuk havanın etkisi giderek artıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkili olan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.
Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Ağrı'da 120'şer köy yolu, ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
Karla mücadele ekipleri, Erzurum'un Tekman, Hınıs, Çat ve Köprüköy ilçelerinde ulaşımın sağlanamadığı köylerden son 24 saatte 4 hastayı, 112 Acil Servis ekipleriyle hastanelere ulaştırdı. İlçelerden son 3 günde ise toplam 19 hasta kent merkezindeki çeşitli hastanelere ulaştırılarak tedavi altına alındı.
Bölgede kar kalınlığı, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 60, Palandöken Kayak Merkezi'nde 35, Sarıkamış ilçesinde 40, Ağrı'da 40, Erzurum'da 20, Kars'ta 15 ve Ardahan'da 4 santimetre olarak ölçüldü.
Soğuk havayla birlikte buzlanmanın görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması başlattı.
Bu arada, bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 9, Kars'ta eksi 18 ve Erzurum'da eksi 10 derece olarak ölçüldü.
Gümüşhane'de de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylası'ndaki bir HES şantiyesinde çalışan 25 kişi mahsur kaldı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu
-
İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet
-
Özel öğretim kurumları zor bir dönemden gerçerken, neler yapılmalı?
-
MEB devamsızlık affını kaldırıyor
-
Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor
-
20 üniversiteye rektör atandı
-
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
-
The Wall’ü izleyin Engelliler için yaşam köyüne destek olun
-
10 Soruda 2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri