Kürtçe kurslarda talep patlaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 12 Aralık 2012 11:31 tarihinde oluşturuldu
4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla Kürtçe’nin de seçmeli ders olarak okutulması Dicle Üniversitesi’nde açılan Kürtçe kurslara yoğun talep yaşanmasına neden oldu
Okullarda Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasının önündeki engelin kaldırılmasının ardından Dicle Üniversitesi (DÜ)’nde açılan Kürtçe kurslara talep patlaması yaşanıyor.
DÜ’de açılan Kürtçe-Zazaca kursuna 500 kişi müracaat etti. Halka açık düzenlenen ve yoğun talep nedeniyle 3’üncü dönemi başlayan kurslarda Kürtçe, Zazaca ve Arapça temel ve orta düzeyin ardından ileri düzeyde de öğrenilebilecek.
İki kez seviye sınavı var
Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Ahmet Çoban, ilk etapta 24 kişilik bir sınıf ile başladıkları kurslarda 3’üncü döneme girdiklerini söyledi. Çoban, “Kürtçe dil kursunda 2 dönemde yaklaşık 200, Zazaca’da 50, Arapça’da ise 20 kişi eğitim aldı. Kursa katılanlara 3 aylık eğitimin ardından ciddi bir sınav yapıyoruz. Başaranlara sertifika veriyoruz” dedi.
(star)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Burs dolandırıcılarına dikkat!
-
Eyüboğlu Koleji öğrencisi Dünya Şampiyonu oldu
-
Gençler 4 gün çalışmak istiyor
-
Tarihi karakol binası İstiklal Kütüphanesi oldu
-
Hedefimiz Cumhuriyetin 100. Yılında 100 şubeye ulaşmak
-
Prof. Dr. Aydın Uğur törenle son yolculuğuna uğurlandı
-
PTC Türkiye 4 yılın ardından ilk mezunlarını verdi
-
Bugünden geleceğe sürdürülebilir eğitimin parametreleri
-
Zafer Öztürk: Haksız uygulama düzeltilmeli!
-
10 adımda doğru tercih danışmanlığı nasıl yapılmalı?