Bilimin temeli meraktır
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 28 Aralık 2012 09:39 tarihinde oluşturuldu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğitim sorgulama üzerine kurulmak zorundadır. Bilimin temeli de meraktır. O açıdan üniversiteler çok önemlidir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da iş adamları ile partisinin düzenlediği ''İş Dünyası ve Meslek Örgütlerinin Sorunları ve Çözüm Yolları'' adlı toplantıya katıldı.
Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasının üreterek mümkün olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Üretirseniz dünyada söz sahibi olur, saygınlık kazanırsınız, istihdam yaratmış olursunuz. Ürettiğiniz anda gelişmeyi sürekli takip etmek zorunda kalırsınız. Ürettiğiniz anda kendiniz için değil ülkeniz için çalışırsınız. O açıdan biz sanayiciyi ekonominin kamu görevlisi olarak görüyoruz. Teşvik politikalarınızı bu bağlamda yapacaksanız ve geliştireceksiniz'' diye konuştu.
Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Bir ülkenin başbakanı katma değeri yüksek olan ürünleri üreten sanayici ile gurur duymalı. Onu dünyaya lanse etmeli'' dedi.
Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin anahtarının eğitimde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Eğitim, sorgulama üzerine kurulmak zorundadır. Bilimin temeli de meraktır. O açıdan üniversiteler çok önemlidir. Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde üniversiteler önemli. Peki üniversiteler bunu nasıl yapacak? Üniversiteler bunu özgürlük ortamında yaparlar. Özgürce düşünmesini sağlamanız lazım'' diye konuştu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?