300 bin işsize KPSS müjdesi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 26 Şubat 2012 21:41 tarihinde oluşturuldu
İktisadi ve idari bilimler mezunları kamuda daha çok kontenjan için Bakan Faruk Çelik'ten destek aldı.
Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımında kendilerine ayrılan kontenjanın artırılmasını isteyen iktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunlarına iyi haber geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile birlikte TBMM'de kabul ettiği İİBF mezunlarına destek sözü verdi. Görüşmede Çelik'e sorunlarını anlatan İİBF mezunları, "Alanımızda 300 bin mezun var. İş arıyorlar. KPSS sınavında başvuruda bulunabileceğimiz kadro sayısı sadece 7 bin. Bizler bu kontenjanın artırılmasını ve en az 15 bine çıkarılmasını istiyoruz. Sizden KPSS'deki kamuya personel alım kodlarının tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz" dedi. Gençlerin isteklerini not olan Çelik "Konuyu inceleteceğim, bir aksaklık varsa mutlaka çözülecek. İçiniz rahat olsun" diye konuştu. İİBF mezunları adına TBMM'de siyasileri ziyaret eden heyet, daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la görüştü. İİBF mezunları heyetinin bakanlarla görüşmesine aracılık eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, kendisinin de bir iktisat fakültesi mezunu olduğunu belirterek, "Sorunun çözümü için elimden geleni yapacağım" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?