Sağlıkta e-reçete dönemi başladı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 15 Ocak 2013 10:15 tarihinde oluşturuldu
Doktorlar, bugünden itibaren reçeteleri elektronik ortamda yazmaya başladı. Kağıt reçeteler ile artık eczanelerden ilaç alınamayacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Temmuz'da uygulamaya konulan e-reçete sistemiyle reçete sahteciliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Türkiye'de aktif olarak çalışan yaklaşık 110 bin doktorun 107 bin 300'ü e-reçete şifresi aldı. Sisteminin başlandığı 1 Temmuz tarihinden 2012 sonuna kadar yazılan reçetelerin yüzde 65'ü elektronik ortamda oluşturuldu.
SGK, hastanelere ve doktorlara e-reçete uygulamasıyla ilgili olarak yaptığı son duyuruda, 15 Ocak 2013 tarihi itibarıyla e-reçete uygulamasının zorunlu olacağına dikkati çekti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Bugünlerde her öğretmen biraz Youtuber olmalı
-
Uğur Okulları'nın yeni genel müdürü belli oldu
-
Nevzat Kulaberoğlu görevinden ayrıldı
-
Taşel: Hedefimiz öğrenci sayımızı 2 milyonun üzerine çıkarmak
-
Kaçımızın aklına müdür denilince kadın geliyor?
-
2023 VİZYON BELGESİNE COVID-19 GÖLGESİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı