Akıllı Kimlik’te tarih belli oldu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 15 Ocak 2013 17:01 tarihinde oluşturuldu
Başbakan Erdoğan, akıllı kimlik dağıtımının bu yıl başlayacağını, 2015 sonuna kadar bütün vatandaşların bu kartlara sahip olacağını söyledi.
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayine verdiği önemin çatışma arzusundan veya saldırgan niyetlerden kaynaklanmadığını, çalışmaların bölgede ve dünyada barışı, huzuru, istikrarı koruma konusundaki kararlılığın sonucu olduğunu belirterek, ''Caydırıcı bir güçle desteklenmeyen yumuşak güç iddiası sadece söylemde kalır'' dedi.
Erdoğan, ''Bilim, teknoloji ve yenilik alanında gerçekleştirdiğimiz atılım, yakaladığımız ivme diğer ülkeler tarafından da dikkatle ve gıptayla takip ediliyor'' diye konuştu.
2015 yılı sonuna kadar bütün vatandaşlara akıllı kimlik kartı
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda savunma sanayi başta olmak üzere bazı alanları himayeleri altına aldıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli seyir füzesini üreten, akıllı bombasını, füze gözünü, dünyada sayılı ülkenin geliştirebildiği ısıl pil teknolojisini kendi imkanlarıyla ve mühendisleriyle geliştiren bir ülke durumunda olduğunun altını çizdi.
Katma değeri yüksek proje üretme kararı doğrultusunda geliştirilen ''Akıllı Kimlik Kartı Projesi''nin tamamlandığını, yerli cip ve milli yazılıma sahip bu kartların hayatın her alanında kullanılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Sağlık hizmetlerinden sosyal güvenliğe, ulaşımdan alışverişe kadar hayatın her alanında büyük kolaylıklar sağlayacak bu kartların dağıtımına bu yıl başlıyoruz. Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar bütün vatandaşlarımızın akıllı kimlik kartlarına sahip olmalarını sağlamaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
DERSLİG, AFETZEDE ÖĞRENCİLERİN YANINDA
-
Sınav Koleji, Kadınlar Günü'nde deprem bölgesinde
-
Prof. Dr. Bacanlı’dan MEB’e sert eleştiri
-
Özel öğretim kurumları için gelecek perspektifi
-
TÖZOK YİK Başkanı Cem Gülan'ın istifası kabul edilmedi
-
Özel okullardan depremzede öğrencilere destek açıklaması
-
7 bin gönüllü öğretmen sahada destek veriyor
-
MEB, eğitim öğretime verilen araya ilişkin yeni kararlar aldı
-
TÖZOK Mart ayında yapılacak etkinliklerin ertelendiğini duyurdu
-
Nesibe Aydın Okulları deprem bölgesi için seferber oldu