Veliler de karne aldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 25 Ocak 2013 14:30 tarihinde oluşturuldu
Amasya'nın Hamamözü ilçesinde öğrencilerin yanı sıra anne babalar da çocuklarına gösterdikleri destek başta olmak üzere çeşitli konularda not verilerek ''veli karnesi'' aldı.
İlçede anne ve babalar için ''çocuğun okula zamanında geliş gidişi, temizlik, eğitim ve öğretim desteği, çağrıldığı toplantılara katılma, öğrencisine kaynak kitap, araç gereç ve kaynak sağlama'' gibi konulardaki başarısına göre ''veli karnesi'' oluşturuldu. Hamamözü Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan Hamamözü'nde Eğitimi Kalkındırma Projesi (HEKAP) kapsamında veliler çocuklarıyla karne heyecanı yaşadı.
Kaymakam Kadir Güntepe de amaçlarının 'veli karnesi' ile eğitimde öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini sağlamak olduğunu belirterek, ''Artık velilerimiz arasında da karne rekabeti olacak'' dedi.
Karne heyecanından elleri titredi
Kızı Hasret ile karne heyecanı yaşayan Emine Ay, yıllar sonra aldığı karne nedeniyle konuşmakta güçlük çekti. Heyecandan elleri titreyen anne Ay, ''30 yıl önce karne almıştım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok heyecanlıyım, mutluyum, karne durumum çok iyi, çok sevinçliyiz. Allah razı olsun kaymakamımızdan ve öğretmenlerimizden, onlara binlerce teşekkür ediyorum. İnanın ki çocukluk çağlarıma geri döndüm'' dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da