Diyanet Akademisi kanun taslağı hazır
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 05 Şubat 2013 08:28 tarihinde oluşturuldu
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ''Diyanet Akademisi kanun taslağı hazır hale geldi'' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki bir otelde düzenlenen ''Dini Yüksek İhtisas, Eğitim Merkezleri İdareci ve Görevleri Semineri''ne katıldı.
Görmez, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim merkezlerinin Diyanet Akademisi'ne dönüştürülmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Görmez, ''Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde 3 yıllık hizmet içi kurs veren merkez, kendi içinde akademik özelliğe sahip bir kurumsal statüye kavuşması gerekiyor. Diyanet Akademisi kanun taslağı hazır hale geldi. 3 yıllık hizmet içi kurs olmaz. Bunun adı kurs. Mevcut statü ile icra ettiği fonksiyon arasında paralellik yok. Dolayısıyla bir yapısal değişiklik gerekiyor'' dedi.
Geçtiğimiz hafta başbakan yardımcısı ile madde madde müzakere ettikleri Diyanet Akademisi'nin kanun taslağını hazır hale getirdiklerini dile getiren Görmez, taslağa göre Ankara merkezde bir akademi oluşturulacağını kaydetti. Akademiye bağlı genel kurul ve akademik kurul bulunacağını ifade eden Görmez, ''Akademik kurulda görev yapan arkadaşlarımızın her birisinin statüsü üniversitede hocalık yapan bir arkadaşın statüsü kadar olacak. Buna bağlı İstanbul, Konya, Kayseri, Erzurum gibi illerimiz de ihtisas merkezimiz olacak'' diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her geçen gün büyümesi dolayısıyla eğitim hizmetlerinin arttığına dikkati çeken Görmez, ''Ben başkan yardımcısı olarak göreve başladığımda diyanet çalışanları olarak 63 bin kişiydik, şu anda ise 128 bin kişi olduk. Bu sene sonunda 150 binlere ulaşabiliriz'' dedi.
19 eğitim merkezinden 132 eğitim görevlisi ve idarecinin katıldığı seminer, 8 Şubat'ta sona erecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı
-
Teknoloji’de Kadın: ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’