SBS'de tam puan alana 5 bin lira
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 15 Şubat 2013 15:18 tarihinde oluşturuldu
Ödüllü Seviye Belirle Sınavı’nda 500 tam puan alan öğrencilere 5 bin lira ödül verilecek
Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde başlatılan ''SBS'nin Yıldızlarına Ödül'' projesi kapsamında, Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan alacak her öğrenciye 5 bin lira ödül verileceği bildirildi.
Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl, motivasyonun artırılması amacıyla bu projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.
Hayırseverlerin katkısıyla uygulanacak projenin öğrencilerin başarısına katkı sağlayacağını düşündüklerini belirten Höl, şunları söyledi.
''2011-2012 eğitim öğretim yılında Köprübaşı İlköğretim okullarından SBS'de 500 tam puan alacak öğrencilerimize 5 bin lira ödül verilmesini kararlaştırdık. Bu proje ile öğrencilerimiz sınavlara hazırlanmada teşvik edilmiş olacak. İlçemiz eğitim alanında yaptıklarıyla birçok ilçe ve ile örnek olabilecek adımlar attı.''Köprübaşı'nda tüm okulların dersliklerinin akıllı tahtalarla donatıldığını, eğitim alanında önemli atılımlar yapıldığını kaydeden Höl, ''2011 SBS'de öğretmenlerimizin büyük fedakarlığı ve öğrencilerimizin iyi motive edilmesi ile toplam 125 öğrencimiz çeşitli okullara yerleşti. Yerleşme oranı yüzde 86.20 oldu'' dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?