YGS ve LYS sorularının yayımlanmasına ilişkin duyuru
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 28 Şubat 2013 08:19 tarihinde oluşturuldu
ÖSYM, YGS ve LYS sorularının sınav sonrası yayımlanmasına ilişkin bir duyuru yaptı
ÖSYM, YGS ve LYS sorularının sınav sonrası yayımlanması ile ilgili yaptığı duyuruda, soruları yayımlamak isteyen kuruluşların en geç 20 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini belirtti
ÖSYM, YGS ve LYS sınav sorularının basın kuruluşlarında yayımlanması ile ilgili usul ve esasları belirledi. Sınav sonrası soruları yayımlamak isteyen basın kuruluşları en geç 20 Mart’a kadar başvuru yapabilecekler.
ÖSYM’den şu açıklama yapıldı;
Merkezimiz tarafından 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında; 24 Mart 2013 tarihinde uygulanacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 15 Haziran 2013 tarihinde uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler), 16 Haziran 2013 tarihinde uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik), 16 Haziran 2013 tarihinde uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil), 22 Haziran 2013 tarihinde uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri), 23 Haziran 2013 tarihinde uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) sorularının, sınavlar tamamlandıktan sonra yazılı basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar Başkanlığımız tarafından belirlenmiştir. Bu kapsamda; istekli basın kuruluşlarının en geç 20 Mart 2013 mesai bitimine kadar (saat 17.00) Başkanlığımız ile 2013-ÖSYS SINAV SORULARININ YAZILI BASINDA YAYIM SÖZLEŞMESİ’ni imzalamaları durumunda yayın izni verilecektir. Aşağıdaki bağlantıdan Sözleşme örneğine ulaşılabilir.
Kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
2013-ÖSYS SINAV SORULARININ YAZILI BASINDA YAYIM SÖZLEŞMESİ
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı
-
YKS 2021 başvuruları başladı
-
Yabancı öğretmenler Türkçe sınavında
-
Üniversitelerin altın çağı sona mı eriyor?
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak