Kanada'dan 100 binden fazla öğrenciye vize
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 28 Şubat 2013 08:55 tarihinde oluşturuldu
Kanada'ya geçen yıl, 100 binden fazla uluslararası öğrenci ve 257 bin göçmen geldiği belirtildi.
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası öğrenci statüsü ile 2012 yılında 100 binden fazla gencin ülkeye geldiğini duyurdu.
Bu rakamın, 2004 yılına göre yüzde 60 artış olduğunu kaydeden Kenney açıklamasında, ''Rakamlar her geçen gün artmaktadır. Kanada, dünya klasmanındaki eğitim imkanları ve fırsatları ile uluslararası öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor'' ifadesine yer verdi.
Bu arada Kanada, uluslararası öğrenci uygulamasından yıllık 8 milyar dolar gelir elde ediyor.
257 bin göçmen geldi
Öte yandan Kanada, geçen yıl 257 bin 515 göçmen kabul etti.
Bakan Kenney'in yazılı açıklamasına göre, Kanada tarihinde bir yılda ilk kez bu kadar yüksek sayıda göçmen alındı. Kenney açıklamasında, ''Kanada, dünyada göçmenlik için en çok tercih edilen ülkedir. Göçmenlik, ekonomik büyüme, Kanada toplumunun uzun süreli refahını sağlama için hükümetimizin planlarının önemli bir parçasıdır'' ifadesini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu
-
İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet
-
Özel öğretim kurumları zor bir dönemden gerçerken, neler yapılmalı?
-
MEB devamsızlık affını kaldırıyor
-
Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor
-
20 üniversiteye rektör atandı
-
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
-
The Wall’ü izleyin Engelliler için yaşam köyüne destek olun
-
10 Soruda 2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri