KATÜ’de olaylı protesto
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 09 Mart 2012 21:18 tarihinde oluşturuldu
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir grup öğrenci 'Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye'nin Güvenlik Politikaları' konulu toplantıda salonda protesto gösterisi yaptı ve çıkan olaylar sonucu 16 öğrenci gözaltına alındı.
Trabzon- KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde, Uluslararası İlişkiler Konseyi, KTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nce, “Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları konulu toplantı düzenlendi. Toplantı öncesinde salona girmek isteyen KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrencilere Özel Güvenlik ekipleri barikat kurarak izin vermedi. Bunun üzerine 16 öğrenci, sloganlarla durumu protesto etti.
Öğrenci grubu ve özel güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik sonrasında olaya Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Çevik Kuvvet ekibini ile toplantı salonu önünden uzaklaştırılmak istenen öğrenciler arasında başlayan gerginlik giderek büyüdü. Basın açıklaması yaparak yaşananları protesto eden öğrencilerin çevresini takviye kuvvetlerle birlikte saran çevik kuvvet polisleri, 16 öğrenciyi gözaltına aldı ve otobüse bindirerek uzaklaştırdı. Öğrencilerin, toplantı ve gösteri kanununa muhalefet ve görevli polise mukavemet suçlamalarıyla savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Bu arada, gözaltına alınan öğrencilerden birinin çantasından da çok sayıda yumurta çıktığı öğrenildi.
16 öğrenci serbest bırakıldı
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ’Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları’ toplantısı öncesinde, salona alınmadıkları için eylem yapan ve polisle yaşanan gerginliğin ardından gözaltına alınan 16 öğrenci, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.
(radikal)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?