banner

Televizyon izleyicileri en çok onlardan şikayetçi




Televizyon izleyicileri en çok hangi programları şikayet ediyor? İzleyiciler televizyonda hangi programları daha çok izliyor? RTÜK en çok hangi programdan dolayı şikayet alıyor? RTÜK'e son 3 ayda gelen izleyici şikayetleri en çok spor programları ve dizilere yönelik oldu.

AA muhabirinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı'nın araştırmasından derlediği bilgilere göre, vatandaşlar son 3 ayda en çok spor programları ve dramatik dizilerle ilgili bildirimlerde bulundu.

Şikayetlerin büyük kısmı Eylül'de gerçekleşti. Şikayetlerin yüzde 26'sı 2 bin 922 bildirimle dramatik diziler, yüzde 16'sı bin 812 bildirimle spor programlarına yönelik oldu.

Kişilik haklarını ihlal, iftira ve hakaret kriterlerine yönelik şikayetlerin yüzde 88'i, sunucu ya da katılımcıya yönelik şikayetlerin yüzde 84'ü ve argo, küfür, kötü söz ile ilgili şikayetlerin yüzde 71'i spor haber programları hakkında yapıldı.

Vatandaş en çok dizileri, ''kadına yönelik baskı ve istismar'', ''eğitime aykırı ve zararlı yayın'' ve ''genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık'' yapıldığı gerekçesiyle şikayet etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.