banner

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı




Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2003 baz yıllı verilerine göre, Temmuz ayında TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,07, ÜFE ise yüzde 6,13 artış gösterdi.

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 9,11, üretici fiyatlarında ise yüzde 9,88 düzeyinde gerçekleşti.

Faizler düşüşe geçti

Güne yüzde 7,66 seviyelerinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, açıklanan enflasyon verilerinin ardından en düşük yüzde 7,57'yi gördükten sonra bu dakikalarda yüzde 7,60 - 7,62 seviyelerinde dengelendi.

TUİK verilerine göre TÜFE temmuzda 0,23 oranında gerilerken, piyasa beklentisi yüzde 0,14 düşüş yönündeydi.

Zam şampiyonu limon

Tüketici fiyatları bazında Temmuz ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 29,46 ile limon olurken, fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 26,95 ile karpuz oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.