banner

4+4+4’ün çocuk şarkıları hazır




TÜBİTAK, 4+4+4 yeni eğitim sisteminde ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 22 ayrı çocuk şarkısı hazırlattı.

Oyunla öğretimin yapılacağı birinci dönem müfredatına uygun konular içeren şarkıların, MEB’in onayının ardından internet üzerinden tüm öğretmenlerin kullanıma açılması planlanıyor. Hayvanları, vücudu, mevsimleri, okulu tanıtan şarkılar, stüdyoda profesyonel sanatçılar tarafından hazırlandı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Şükrü Kaya, ilk dönem müfredatına uygun 22 çocuk şarkısının stüdyo kayıtlarının tamamlandığını bildirdi. Şarkıların sözlerinin çoğunun TÜBİTAK uzmanlarınca yazıldığını, bir kısmının ise profesyonel sanatçılarca hazırlandığını anlatan Kaya, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Çocukların sosyal hayatı, hayvanları, vücudu, mevsimleri, okulu, sporu tanımaları için şarkıların özel olarak hazırlandığına anlatan Kaya, "Hiçbir şarkı amaçsız yazılmadı. Şarkılar Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayının ardından öğretmenlerin internet üzerinden kullanabileceği bir linkten kullanıma sunulacak" dedi. İkinci dönem müfredatına uygun şarkılar yapılacağını bildiren Kaya, ilköğretim öğrencilerine yönelik İngilizce çocuk şarkıları hazırlayacaklarını da sözlerine ekledi.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan şarkıların isimleri şöyle: "8 Parmak Neredesin, 9 Taş, Öt Horozum, Beş Kişi, Bilge’nin Parmak Oyunu, İlkbahar- Yaz-Sohbahar-Kış, Hayvanlar, Arkadaşlık, Okul, Çatal-Kaşık-Bıçak, Şekiller, Atatürk, Çubuk Kraker, Duygular, Jimnastik, Karınca, Karşıtlar, Su, Temizlik, Parmak Oyunu Günaydın ve Hoşgörü"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.