banner

Velilerden okulda 3. kat protestosu




Birinci sınıfların 3'üncü katta olmasına veliler tepki gösterdi

Velilerden okulda 3. kat protestosuAntalya’nın Alanya İlçesi’nde bir ilköğretim okulunun öğrenci velileri, birinci sınıflar için ayrılan dersliklerin okulun 3’üncü katında olmasına tepki gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giren veliler, uygulamayı alkışla protesto etti.

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu’nun yönetimi, pazartesi günü eğitim görmeye başlayan birinci sınıf öğrencilerine okulun üçüncü katındaki derslikleri tahsis etti. Çocuklarının birinci kattaki dersliklerde eğitim görmesini isteyen veliler, çocuklarıyla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Binaya giren veliler, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ile görüşmek istedi, ancak yetkililer sadece dört velinin görüşmesine izin verdi. Görüşme sırasında binanın giriş katında bekleyen veliler, uygulamayı alkışla protesto etti.

Öğrenci velisi Arzu Karadede, okulun üçüncü katında birinci sınıf öğrencileri için uygun sıra, tuvalet ve cam korkuluğu olmadığını belirterek çocuklarını okula göndermek istemediklerini söyledi. Hüda Müftüoğlu ise “Küçük çocukları üçüncü kata veriyorlar. Çocuklara bir şey olsa ailelere ne diyecekler?” dedi.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ise okul idaresinin tuvalete yakın olduğu için birinci sınıfları üçüncü kata aldığını belirtti. Köseoğlu, “Bu iyi niyetle yapılmış bir uygulama” diye konuştu.

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ercan Çatal ise birinci sınıf öğrencilerinin ders aralarında oyun oynarken merdivenlerden düşme tehlikesi geçirecekleri için okul yönetiminin daha objektif bir uygulama yapması gerektiğini dile getirdi.

Velilerden dört temsilci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ile görüştükten sonra birinci sınıfların okulun zemin katına kaydırılacağı sözünü aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.