banner

YÖK’e reform değil, üniversitelere özgürlük




Yeni YÖK tasarısının yayımlanmasının ardından öğrencilerin protestoları da hız kazandı. Bir grup üniversite öğrencisi YÖK'ü protesto etti

YÖK’e reform değil, üniversitelere özgürlükÇapa Tıp Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci Yüksek Öğrenim Kurumu'nun kuruluş yıldönümünde Çapa'dan Beyazıt'a kadar yürüdü.

YÖK karşıtı sloganlar atan grubun yürüyüşünü polis uzaktan izledi. "YÖK kalkacak, polis gidecek, Üniversiteler bizimle özgürleşecek" sloganı atan öğrenciler "YÖK'e reform değil, Üniversitelere Özgürlük pankartı" açtı. Kendilerine YÖK Karşıtı İnisiyatif adını veren grup, Beyazıt Meydanı'na girişte başka gruplarla birleşti. İstanbul Üniversitesi önünde eylemlerini sürdüren öğrencilerin zaman zaman Kürtçe slogan atmaları dikkat çekti. Polis öğrencilerin eylemlerini uzaktan takip etti.

YÖK'le ilgili haberler için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.