banner

Erdoğan’dan 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mesajı




Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere 187 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Başbakan Erdoğan, ''Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. İstediğiniz okula gidebileceksiniz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esener'in verdiği bilgiye göre, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim ve ortaöğretim okul ve kurumlarında eğitim-öğretim görecek yaklaşık 16 milyon öğrenciye ücretsiz dağıtılmak üzere 518 çeşit toplam 187 milyon ders kitabı basıldı. Ücretsiz ders kitapları için yaklaşık 300 milyon TL ödenek ayrıldı.

Ayrıca ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okullara uyumunu sağlamak üzere hazırlanan çalışma kitaplarıyla öğretmen kitabından da toplam 3 milyon 570 bin basıldı. Bu kitaplar da 10 Eylül Pazartesi günü öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Başbakan Erdoğan'ın mesajı var

Ücretsiz ders kitaplarının konulacağı poşetlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in mesajlarının yer aldığı broşür de bulunacak.

Başbakan Erdoğan, dünyada bilimin ve bilginin hızla yol aldığı, eğitim teknolojilerinin ilerlediği, eğitim metotlarının yeni şartlara göre şekillendiği bir ortamda Türkiye'nin eğitim sisteminin durağan kalamayacağını, değişime karşı direnemeyeceğini belirtti. Erdoğan, gençlerin en iyi, en kaliteli, yaygın ve modern eğitimi alması için eğitim sistemini yeni şartlara, yeni gelişmelere göre sürekli güncellediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''2012-2013 eğitimin yılına da büyüyen Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık, bunu da 4 yıllık kademeler halinde şekillendirdik. Böylece sizler, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi içinde 4 yıllık kademeler halinde okul tercihlerinizi yapabilecek, yetenekleriniz doğrultusunda arzuladığınız okullara gidebileceksiniz.

Ortaokul ve liselerde seçmeli ders sayısını çoğaltarak, ilgi alanlarınız doğrultusunda sizlere yeni tercihler sunuyoruz. Bu seçmeli dersleri tercih ederek, bilgi ve birikiminizi daha yüksek seviyelere çıkaracağınızı umuyoruz.''

Erdoğan, Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitimin hayati önem arz ettiğini belirterek, ''Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirebilir, sizlere sunduğumuz imkanları ne kadar iyi değerlendirebilirseniz, inanın ki Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır'' dedi.

Derslik sayısı yüzde 23 arttı

Yeni eğitim öğretim yılı; Türkiye genelinde yapımı tamamlanan 11 bin 536 yeni derslikle başlıyor. Bakanlığın yaptırdığı yeni derslik sayısı, geçen yıla göre yüzde 23 oranında artış gösterdi. 2011 yılında Türkiye genelinde toplam 9 bin 374 olan yeni derslik sayısı, bu yıl 11 bin 536'a yükseldi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.