Yükseköğretim Atlası'ndan öğrenciler nasıl yararlanacak?
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Perşembe, 10 Mart 2016 15:40 tarihinde oluşturuldu
YÖK tarafından hazırlanan Yükseköğretim Program Atlası YGS-LYS Net Sihirbazı modülünde adayların, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğine ilişkin bilgiler bulunuyor.
Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan Yükseköğretim Program Atlası YGS-LYS Net Sihirbazı modülünde adayların, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğine ilişkin bilgiler bulunuyor.
YÖK’teki Yükseköğretim Program Atlası tanıtım toplantısında yapılan sunuma göre, sistem için 19 bin 990 lisans ve ön lisans programı incelendi, 2 bin 269 fakülte, yüksek okul ile meslek yüksek okulu analiz edilerek sisteme toplam 971 bin 211 yerleşen aday verisi işlendi.
Sistem, her sene üniversite sınavına giren 2 milyonu aşkın adayın, YGS ve LYS’ye hazırlık aşamasından başlayarak, üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha “bilinçli kararlar verebilmesini desteklemek amacıyla” geliştirildi. Yeni uygulamayla adayların, özellikle dershanelerin olmadığı ve nitelikli rehberlik gereksiniminin arttığı bu dönemde, başka kaynağa ihtiyaç duymadan, en doğru ve güvenilir bilgilere erişimlerinin sağlanması hedefleniyor.
"Hangi bölüm için kaç net gerekli" sorusunun cevabı modülde
YGS-LYS Net Sihirbazı modülünde ise adayların en çok merak ettikleri konulardan "hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiği"ne ilişkin bilgiler bulunuyor. 2015 ÖSYS'de merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan lisans-ön lisans programlarına yerleşenlerin YGS veya LYS testlerinde yaptıkları net ortalamaları da modülde yer alıyor.
Adaylar, "Net Sihirbazı"nda, yerleşmek istedikleri programlara ortalamada kaç net ile girileceğini görerek, hedeflerini gözden geçirebilecek ve LYS’ye kadar ders programlarını belirleyebilecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Yükseköğretime ilişkin “en yüksek katılımlı” anketin sonuçları açıklandı
-
Okan Üniversitesi 150 öğretim üyesi alacak
-
İTÜ, Katar ile işbirliğine gidiyor
-
İKÜ'de Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı
-
Üsküdar ve Erciyes üniversiteleri Gen-Kök iş birliği yapacak
-
YÖK aşılama programına akademisyenlerin dâhil edilmesini istedi
-
Aşıda soğuk zincire Türkiye’den çözüm
-
BİLSAP Ödülleri sahiplerini buldu
-
Boğaziçi Üniversitesi’nden "robot öğretmen" projesi
-
Koç Üniversitesi'ne 5,5 milyon euro destek