Okul sütü 2 Mayıs’ta verilmeye başlanacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 19 Nisan 2012 10:00 tarihinde oluşturuldu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve 17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen "Okul Sütü Projesi" ihalesi onaylandı.
Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve Kararname'ye ilişkin "Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği"ne göre gerçekleştirilen projeyle, okul sütü 2 Mayıs’tan itibaren okullarda verilmeye başlanacak. Proje ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsıyor. Ülke genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak uht süt, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacak. 2012 yılı içinde yürütülecek proje; öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile süt içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Ayrıca, piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı