Genelgede ‘sütü öğretmenler tadacak’ ifadesi yokmuş!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 12 May 2012 18:12 tarihinde oluşturuldu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü Projesi kapsamında 4 Mayıs'ta Valiliklere gönderilen genelgede ''sütü öğretmenlerin tadacağı'' şeklinde bir ifadenin yer almadığını bildirdi.
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve internet medyasında ''Okul Sütü Projesi'nde'' dağıtılan sütü öğretmenlerin tadacakları yönünde bazı haberlerin yer aldığı belirtildi.
Genelgenin, okul sütü dağıtımının başından itibaren yaşanacak olası aksaklıkları engellemek amacıyla hazırlandığına işaret edilen açıklamada, genelgeyle ilgili iddiaların yer aldığı haberler, kamuoyunda yanlış anlaşılacağından, açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
'Söz konusu genelge Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca müştereken yürütülen Okul Sütü Programı'nın uygulanması sırasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacıyla, program uygulayıcısı bakanlık temsilcileriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda hazırlanmıştır.
4 Mayıs 2012'de valiliklere gönderilen bu genelgede, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi 'sütü öğretmenlerin tadacağı' şeklinde bir ifade kesinlikle yer almamaktadır. Genelgeyle sütün öğrencilere dağıtımından önce, sınıfta öğretmenler tarafından fiziksel kontrolünün yapılarak, süt kutularında bombaj, delik, yırtık ve ezik olmamasına dikkat çekmek istenilmiştir.'
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YÖM Okulları, hibrit lise projesiyle öne çıkacak
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı