LYS’de baraj ek yerleştirmeye kaldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 31 Temmuz 2012 08:07 tarihinde oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla çalışma başlatan YÖK ve ÖSYM'nin barajı ek yerleştirmede aşağıya çekeceği bekleniyor.
Üniversitelerin kontenjanlar boş kalması tehlikesive adayların "Bu sene de yerleşemedik" şikayetleri üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile baraj sorununu masaya yatırdı. Gül, YÖK'ten üniversitelerin ve adayları mağdur edilmeyeceği bir çalışma yapılmasını istedi. YÖK yetkilileri, ek yerleştirmede barajın 8 ila 15 puan arasında düşebileceğini kaydetti. Snava giren öğrencilerin yarısının baraj altında kalması YÖK'ün uyguladığı 180 baraj uygulamasını kaldırılması tartışmalarını başlatmış Vakıf Üniversiteleri de üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümünde 200 bin kontenjanın boş kalacağını açıklamıştı. Konuyu inceleten Cumhurbaşkanı Gül, dün Çetinsaya ve Demir ile sorunun çözülmesi için nelerin yapılabileceğini görüştü.
EK YERLEŞTİRMEDE BARAJ DÜŞEBİLİR
YÖK'ün boş kontenjan sayısına göre barajda düşüş yapılmasıyla ilgili formül üzerinde çalıştığı öğrenildi. Sabah Gazetesi eğitim yazarı Sait Gürsoy "Ek yerleştirmede adayların tercih yapabilmesi için, 2012 genel yerleştirme sırasında herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması gerekiyor. Adayların ek yerleştirmede bir yükseköğretim programını seçerken, puanının o bölümün taban puanına eşit ya da yüksek olması şartı aranacak"dedi.
(sabah)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YÖM Okulları, hibrit lise projesiyle öne çıkacak
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı